ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ρούτερ: «Θα μας λείψει ο Γκόρντον...»

Ρούτερ: «Θα μας λείψει ο Γκόρντον...»Μπορεί ο Γιάννης Αναστασίου να μην έκανε δηλώσεις εμμένοντας στο εμπάργκο που έχει ξεκινήσει προς τη NOVA έπειτα από το πρόστιμο που του είχε επιβληθεί, ωστόσο μίλησε ο Στιβ Ρούτερ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου αναφέρθηκε στην πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, στην αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής απέναντι στην Κέρκυρα, στις σημαντικές απουσίες της ομάδας του στο Κυριακάτικο παιχνίδι, αλλά και για την απόφαση του Γκόρντον Σίλντεφελντ να επιστρέψει στην Κροατία…

Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα;
«Πράγματι έχουμε καλή ψυχολογία γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε και μια δύσκολη περίοδος στη σεζόν, απλά δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα είναι αυτή, και η αλήθεια είναι ότι σε αυτή την περίοδο χάσαμε κάποιους βαθμούς και αυτό ήταν δύσκολο.
Επίσης με την SKODA είχαμε τρία ματς, όλα δύσκολα, δυο για το Κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα και ήταν ένα μεγάλο τεστ και νομίζω ότι μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά οι παίκτες αντέδρασαν πολύ καλά και αυτό είναι σημαντικό ενόψει των πλέι οφ».
Πολλοί σημαντικοί παίκτες θα χάσουν το ματς με την Κέρκυρα, επηρεάζεται η ομάδα από αυτό το γεγονός;
«Αν έχεις όλους τους παίκτες στη διάθεση σου, τότε έχεις και περισσότερες επιλογές. Όμως κάθε παίκτης σε αυτή την ομάδα είναι σημαντικός και νομίζω ότι ο Γιάννης Αναστασίου είπε στην αρχή της σεζόν, ότι θα υπάρξει μέσα στην αγωνιστική περίοδο κάποια στιγμή για κάθε παίκτη, που θα είναι σημαντικός και θα πάρει περισσότερες ευθύνες.
Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία τους στο ματς με την Κέρκυρα, ίσως γιατί λείπουν κάποιες επιλογές ή γιατί το αξίζουν με βάση την εικόνα τους στις προπονήσεις. Πάντα υπάρχει η πρόθεση όλοι οι παίκτες να έχουν χρόνο συμμετοχής για να είναι έτοιμοι για τα πλέι οφ και πολλές φορές αναγκάζεσαι να κάνεις κάποιες αλλαγές, κάποιες φορές το διαλέγεις αλλά κάθε παίκτης που είναι στην ομάδα το αξίζει και θα παίξει επειδή το αξίζει».
Υπάρχει σκέψη να πάρετε κάποιους παίκτες από την ομάδα των Νέων;
«Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν το μάθουμε αυτό. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι τιμωρημένοι και κάποιοι που είναι τραυματίες και πρέπει να δούμε αν θα τους έχουμε στην διάθεση μας. Από την άλλη είναι και η φιλοσοφία του κλαμπ να προωθούμε τους νέους ποδοσφαιριστές ούτως συ άλλως.
Πολύ συχνά από επιλογή και κάποιες φορές από ανάγκη αλλά αν πάρουμε ομάδα από την Κ-20, παιδιά με συμβόλαιο που έχουν δικαίωμα να παίξουν θα είναι επειδή πιστεύουμε ότι είναι ικανοί να παίξουν. Και νομίζω ότι τα νέα παιδιά που έχουμε στην ομάδα μας κάνουν περήφανους και δεν ανησυχούμε αυτό ταιριάζει με την φιλοσοφία του κλαμπ και είναι σημαντικό ενόψει και των επόμενων χρόνων».
Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Κέρκυρα κέρδισαν την τελευταία αγωνιστική άρα και οι δυο ομάδες έχουν καλή ψυχολογία ενώ ο αντίπαλος σας ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία άρα θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι χωρίς άγχος, τι περιμένετε;
«Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Για αυτούς προφανώς και είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι τους άρα θα θέλουν να κλείσουν τη σεζόν με νίκη. Εμείς θέλουμε όμως τους τρεις βαθμούς για να μπούμε στα πλέι οφ με όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, οπότε αυτό θα είναι καλό για τους θεατές και ελπίζω όλα να κυλήσουν σε ήρεμο πνεύμα, να μην υπάρξουν προβλήματα και περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι. Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα εναντίων τους εντός έδρας, ενώ όπως είπατε και οι δυο ομάδες κέρδισαν το τελευταίο τους ματς οπότε πάνε με θετική ψυχολογία και οι δυο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη».
Η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά ήδη στο μυαλό σας υπάρχει η επόμενη χωρίς όμως τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, αλλάζει αυτό τα πλάνα σας;
«Δεν νομίζω ότι αλλάζουν τα πλάνα μας. Προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, γιατί ο Γκόρντον επέλεξε να επιστρέψει στην Κροατία και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Και αυτό γιατί ήταν σπουδαίος σε εμάς και είναι φανταστικός χαρακτήρας. Όμως κάθε χρόνο το κλαμπ εξελίσσεται και αυτή είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες πηγαίνουν και έρχονται.
Όταν άρχισε αυτή η σεζόν, κάναμε τον προγραμματισμό μας και για τα δύο επόμενα χρόνια, γιατί είχαμε ένα πλάνο 3-5 ετών και μέρος αυτού είναι η μετάβαση των παικτών. Καινούργιων και νεαρών παικτών.
Θα μας λείψει, γιατί είναι καλός χαρακτήρας, όμως η δουλειά μας είναι να βρούμε κάποιον που θα πάρει τη θέση του και θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο».
Πρόσφατα ανανεώσατε το συμβόλαιο με την ομάδα;
«Αυτό θεωρώ ότι είναι ένα μέτρο που δείχνει που είμαστε και από που ξεκινήσαμε. Όλοι δουλεύουν σκληρά για να βελτιώσουν πράγματα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Και είναι καλό που όλοι δείχνουν μια δέσμευση σε ένα μακροχρόνιο όραμα. Όταν οι άνθρωποι της ομάδας μιλούσαν για το πλάνο και την φιλοσοφία της ομάδας κάποιοι έλεγαν ότι αυτό δεν θα γίνει γιατί είμαστε στην Ελλάδα και αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν βλέπω τον τρόπο βέβαια γιατί να μην γίνει στην Ελλάδα όπως σε όλο τον κόσμο.
Και δείχνει την δέσμευση του ιδιοκτήτη της ομάδας, των ανθρώπων του κλαμπ αλλά και του τεχνικού τιμ στο να πιστέψουν σε κάτι που θα πάρει χρόνο αλλά ίσως είναι ένα δείγμα της αναγνώρισης της δουλειάς μας τα δυο χρόνια και ότι έχουμε κάνει πρόοδο και μας δίνει σταθερότητα για να πάμε πιο μπροστά».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου