ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Live Streaming.22:00 Olympiacos vs FC Barcelona 71-68. Eastern European Summer Time

http://edoelos.blogspot.gr/

Το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα, έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό (71-68) και μαζί την πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης!

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε Final Four! Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν τη Μπαρτσελόνα με 71-68 και πήραν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη! Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ (66-67) με 32'' να μένουν για το τέλος, πήραν τη νίκη χάρη σε δίποντο του Βασίλη Σπανούλη και το απίστευτο buzzer beater του Γιώργου Πρίντεζη.
Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την ασίστ από τον Κώστα Σλούκα λίγο πριν το φινάλε, ήταν μόνος του στην περιφέρεια και ευστοχώντας σε σουτ τριών πόντων με το άκουσμα της κόρνας της λήξης έστειλε την ομάδα του στο Final Four της Μαδρίτης.
Ο Βασίλης Σπανούλης προκρίνεται για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε Final Four (έχει το 3/3 μέχρι στιγμής), σε μια βραδιά όπου -εκτός όλων των άλλων- πέρασε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Ντάρντεν, Πρίντεζη και Ντάνστον  κόντρα στην Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ που προτίμησε τον Λάμπε αντί του Ντόλμαν στο ''4'', λόγω των αμυντικών προβλημάτων που είχε σε όλη τη σειρά ο Αμερικανός. Οι Πειραιώτες σημάδεψαν τον Πρίντεζη απέναντι στον Λάμπε και ο Έλληνας φόργουορντ έκανε το 6-6.
Οι Καταλανοί έπαιξαν με βοήθειες τον Σπανούλη, την ώρα που ο Χάντερ έκανε αισθητή την παρουσία του σε ακόμα ένα παιχνίδι, βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ. Ο Αμερικανός διαμόρφωσε το 11-8 με 2/2 βολές όμως η Μπαρτσελόνα απάντησε πίσω από τα 6μ.75. Αρχικά ο Αμπρίνες με δυο κολλητά τρίποντα έκανε το 11-14 (σ.σ. οι ''μπλαουγκράνα'' ξεκίνησαν τον αγώνα με 0/5 τρίπ.) ενώ ο Όλεσον έγραψε το 13-17 στα 55'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου!
Ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 16-17, απέφυγε μεν τα εύκολα καλάθια όμως ρίσκαρε στα περιφερειακά σουτ, με την επιθετική του άμυνα.

Τον "πλήγωσαν" τα τρίποντα

Εν συνεχεία ο Σλούκας σκόραρε από μέση απόσταση και διαμόρφωσε το 20-17, για τον Ολυμπιακό που έτρεξε σερί 7-0. Η Μπαρτσελόνα πήρε δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε πίσω από τα 6.75 για το 25-25 στο 15'35''. Ήταν οι μοναδικοί πόντοι του αρχηγού του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο (0/1 δίπ., 1/3 τρίπ.). Ο Σφαιρόπουλος έριξε στο παρκέ τον Παπαπέτρου και οι Πειραιώτες ψήλωσαν στο ''3'' για να αντιμετωπίσουν το μις-ματς με τον Τόμας που δημιούργησε προβλήματα.
Πάντως ο Ολυμπιακός έγινε περισσότερο προβλέψιμος μετά από την αποχώρηση του Σλούκα ενώ οι Καταλανοί έκαναν σερί 8-0 και μετέτρεψαν το 27-27 σε 27-35 στα 42'' για τη λήξη του ημιχρόνου με τις πρωτοβουλίες των Ναβάρο, Τόμιτς! Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 29-37 αφού οι ''ερυθρόλευκοι'' πλήρωσαν την αστοχία τους στο τρίποντο (1/9) και φορτώθηκαν με έξτρα νευρικότητα.

Ο πολύτιμος Μπρεντ και η αφύπνιση του αρχηγού

Η Μπαρτσελόνα ξέφυγε για πρώτη φορά με +10 (29-39) όταν ο Αμπρίνες έσπρωξε την μπάλα στο καλάθι του Ολυμπιακού μετά το άστοχο σουτ του Τόμιτς. Παρ' όλα αυτά, ο Μάντζαρης δεν άφησε τους Καταλανούς να ξεφύγουν στο σκορ. Με τρίποντο και ατομική ενέργεια του διεθνή γκαρντ οι Πειραιώτες μείωσαν σε 33-39 στο 22'25''.
Την ίδια στιγμή ο Γιάννη Σφαιρόπουλος πέρασε αλλαγή τον Πέτγουεϊ αντί του Πρίντεζη, τον Χάντερ αντί του Ντάνστον και συνέχισε με τους Μάντζαρη, Σπανούλη και Σλούκα στην περιφέρεια. Τι ακολούθησε; Δυο συνεχόμενα τρίποντα από πλευράς Ολυμπιακού με τους Πέτγουεϊ, Σπανούλη για το 43-45 (26'57'')!
Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα, πέρασαν την μπάλα στο low-post όμως ο Σπανούλης κέρδισε αρχικά φάουλ από τον Αμπρίνες και μείωσε σε 48-49 με 2/2 βολές ενώ στην επόμενη επίθεση έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 50-49, λίγο πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου!

Το ρεκόρ και το buzzer beater

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο που είχε στο τρίτο δεκάλεπτο. Να μαζέψει, δηλαδή, τη διαφορά των 10 πόντων που δημιούργησε η Μπαρτσελόνα. Οι Μάντζαρης, Πέτγουεϊ ξεκλείδωσαν την άμυνα των Καταλανών, κάνοντας έτσι τη ζωή του Βασίλη Σπανούλη πιο εύκολη.
Ο Πρίντεζης διαμόρφωσε το 53-52 στο 31'28'' όμως αστόχησε σε συνεχόμενα σουτ και πέρασε στον πάγκο, αντί του Πέτγουεϊ. Το τρίποντο του Σπανούλη έκανε το 58-57 στο 35'50'' και ανέβασε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στη δεύτερη θέση των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της Euroleague, πίσω μόνο από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο!
Εν συνεχεία ο Μάντζαρης σκόραρε με ταμπλό πίσω από τα 6.75 για το 61-59 στα 2'43'' για τη λήξη κι έβαλε... φωτιά στο ΣΕΦ! Ο Σατοράνσκι απάντησε για το 61-62 ενώ ο Όλεσον έκανε το 61-64 με 2/2 βολές.
Ο Πρίντεζης πάτησε ξανά παρκέ στο 38'30'', ο Μάντζαρης ευστόχησε σε νέο τρίποντο για το 64-65 ενώ ο ''Πριντ'' έβαλε μπροστά στους Πειραιώτες με καλάθι στον αιφνιδιασμό για το 66-65 στα 39.5'' μέσα σε πανδαιμόνιο! Ο Ναβάρο κέρδισε (αυστηρό) φάουλ από τον Λαφαγιέτ κι έκανε το 67-66 με 2/2 βολές όμως ο Βασίλης Σπανούλης το πήρε πάνω του, τα έβαλε με όλη την άμυνα της Μπαρτσελόνα και διαμόρφωσε το 68-67 στα 8.3'' για τη λήξη!
Ο Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ ενώ ο Ναβάρο κέρδισε ξανά φάουλ, αυτή τη φορά από τον Μάντζαρη στα 5.2''. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα αστόχησε στην πρώτη, ευστόχησε στη δεύτερη και ισοφάρισε σε 68-68. Επαναφορά για τον Ολυμπιακό, τρίποντο από τον Πρίντεζη σε νεκρό χρόνο (71-68) και ο Ολυμπιακός στο Final Four!
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 29-37, 50-50, 71-68.
Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου