ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι χορηγοί απειλούν την FIFA

http://edoelos.blogspot.gr/Η εμπλοκή της FIFA στο σκάνδαλο για διαφθορά και "ξέπλυμα" χρημάτων, με τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της, επηρεάζει άμεσα και τους χορηγούς της παγκόσμιας ομοσπονδίας, οι οποίοι εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους.

H FIFA βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρότατη κρίση η οποία έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Έτσι λοιπόν, απόρροια του ζητήματος της διαφθοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τις συλλήψεις διακεκριμένων προσώπων, η FIFA απειλείται να χάσει κάποιους από τους σημαντικότερους και βασικότερους σπόνσορες της.
Η adidas προειδοποιεί πως περιμένει από τους συνέταιρους της, συμμόρφωση και την απαραίτητη δεοντολογία, προσδοκώντας η FIFA να λύσει το εν λόγω ζήτημα και να συνεχίσει το έργο της. Η Hyundai εκφράζει την σοβαρή ανησυχία της για τα νομικά θέματα που προέκυψαν με την παγκόσμια ομοσπονδία και θα βολιδοσκοπεί την κατάσταση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η McDonald's η οποία θα περιμένει την εξέλιξη της υπόθεσης. Η Visa είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει περιθώρια, αφού οι άνθρωποι της επισημαίνουν πως περιμένουν άμεσες αποφάσεις, ούτως ώστε να εξαλειφθεί η διαφθορά στην FIFA. Αν δεν αλλάξει συλλήβδην η νοοτροπία και η κουλτούρα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, τότε η Visa θα διακόψει την συνεργασία της.
ADVERTISEMENT
Τέλος η Coca-Cola, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων, κάνει λόγο πως θα "αμαυρωθεί" το επερχόμενο Mundial του 2018, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση αναδιάρθρωση του σώματος της FIFA, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα διαφθοράς και πως οφείλει να συμμορφωθεί με τους κανόνες.
Ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την FIFA είναι πολύ μεγάλος, όσον αφορά τα δύο επερχόμενα Mundial. Από τα συνολικά έσοδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 90%, προέρχεται από τις χορηγίες για τα παγκόσμια κύπελλα. Συνεπώς, σε περίπτωση που κάποιοι από τους προαναφερθέντες σπόνσορες διακόψουν τις συνεργασίες τους, τότε η FIFA θα αποδυναμωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Πηγή: Contra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου