ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΛΙΓΑ ΤΑ 16,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ «Οχι» της Σούπερ Λίγκα στην πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ

http://edoelos.blogspot.gr/
Αρνητικά απάντηση η Σούπερ Λίγκα στην πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγία ύψους 16,5 εκατ. ευρώ που έχει καταθέσει ο οργανισμός για τη χορηγία του πρωταθλήματος και τη διαφήμιση στις φανέλες των ομάδων.
Μετά από σχετικό Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε πως η εν λόγω προσφορά δεν ικανοποιεί τις ομάδες, που προτίθενται τις επόμενες μέρες να διεκδικήσουν μεγαλύτερο ποσό (σ.σ. φήμες κάνουν λόγο για 20 εκατ. ευρώ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ πρότεινε τρεις κλίμακες. Στην 1η τοποθέτησε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στους οποίους έδινε 1,8 εκατ. ευρώ. Στη 2η κλίμακα συμπεριέλαβε Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ηρακλή, Παναιτωλικό, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα (350.000 ευρώ έκαστος) και στην 3η όλους τους υπόλοιπους, ο καθένας από τους οποίους θα έπαιρνε 200.000 ευρώ. Πρόταση που απορρίφθηκε.
Κατά τα άλλα, ανακοινώθηκε ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου, ενώ παράλληλα το Δ.Σ αποφάσισε να καλύψει η Λίγκα το κόστος για το κέντρο ηλεκτρονικού εισιτηρίου το οποίο ανέρχεται στα 700.000 ευρώ. Ετσι, συμφωνήθηκε να τεθεί αίτημα στον υφυπουργό Αθλητισμού ν' αναλάβει η ίδια η διοργανώτρια τη διαχείρισή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:
«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1/ Αποφάσισε ομόφωνα ότι η πρόταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι εξαιρετικά χαμηλή και δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.
2/ Αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα τηλεοπτικά δικαιώματα εξωτερικού, (πλην Ελλάδας, Κύπρου, Αλβανίας) για το σύνολο των ομάδων της Super League για τα επόμενα δύο έτη.
3/ Εγκρίθηκε επί της αρχής το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2015-16, το οποίο θα αποσταλεί στην ΕΠΟ για την έγκρισή του. Η έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου 2015, η λήξη του Α' Γύρου στις 19 Δεκεμβρίου 2015, η έναρξη του Β' Γύρου στις 2 Ιανουαρίου 2016 και το τέλος του Β' Γύρου στις 17 Απριλίου 2016. Τα play off θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Μαΐου 2016.
4/ Η κλήρωση του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2015-16 θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.
5/ Η Super League συνεχίζει την προσπάθεια συμμόρφωσης και πλήρους εφαρμογής των συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εποπτείας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου