ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΕΠΑΘΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Δεν υπολογίζουν τα μετάλλια στο Μπακού!

http://edoelos.blogspot.gr/
Η Ελλάδα έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα στο Μπακού έξη μετάλλια. Ένα στην εκκίνηση των 1ων Ευρωπαικών Αγώνων και πέντε μαζεμένα μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Αν και μιλάμε όμως για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της «γηραιάς» ηπείρου, που κάνει πρεμιέρα φέτος στο Αζερμπαιτζάν, πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν ή θα κατακτήσουν μέχρι το φινάλε της Κυριακής υψηλές διακρίσεις, δεν θα λάβει χρηματικά έπαθλα ή κάποια από τα κίνητρα ή ευεργετήματα ή προνόμια που προβλέπει ο αθλητικός νόμος στο άρθρο 34. .
Και η εξήγηση είναι απλούστατη αλλά συνάμα και ντροπιαστική.
Οι 1οι Ευρωπαικοί Αγώνες, όπου μετέχουν και οι 50 χώρες της ηπείρου μας με 6.000 αθλητές και αθλήτριες, που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά ακόμα και σε Ιαπωνία και Αυστραλία, δεν μετράνε στην αξιολόγηση της ΓΓΑ.
Μάλιστα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε επίσημα από το υπουργείο αθλητισμού με τη διευκρίνιση αυτή ώστε μη ξεφύγει από το …δόκανο της αδιαφορίας κανείς πρωταθλητής που θα έχει το … θράσος να φθάσει μέχρι τα σκαλοπάτια του βάθρου των νικητών.
Δεν είναι ηπειρωτικά πρωταθλήματα, ούτε παγκόσμια, ούτε Ολυμπιακοί Αγώνες λέει εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο.
Και ισχυρίζεται ότι το λάθος προήλθε από τον προηγούμενο υπουργό Γιάννη Ανδριανό λες και δεν υπήρξαν χρονικά περιθώρια διόρθωσης τους τελευταίους μήνες.
Με λίγα λόγια, για παράδειγμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής θα λάβει πριμ 4.500 ευρώ από τους διοργανωτές, μηδέν ευρώ από την Ελλάδα και κανένα απολύτως μόριο ή προνόμιο προς εκμετάλλευση.
Θα λάβει ωστόσο άφθονα συγχαρητήρια, φιλιά και χειραψίες από εκείνους τους επίσημους που έγραψαν ή διατήρησαν τον νόμο.
Ευτυχώς που ο Έλληνας πρωταθλητης έχει στο πλευρό του τη δική του ομοσπονδία με τον ακούραστο πρόεδρο της Θανάση Βασιλειάδη.
Ευτυχώς που έχει στο πλευρό του ως χορηγό την εταιρία Stoiximan.gr για να του επιλύει προβλήματα και εμπόδια.
Ευτυχώς που έχει στο πλευρό του ακόμα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που έχει ζητήσει από την Πολιτεία την επανεξέταση και επίλυση του προβλήματος.Του: Τάσου Παπαχρήστου
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου