ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Οι Γυναίκες αποκλείστηκαν λόγω λάθους της ΕΟΚ

Η Εθνική Γυναικών δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά γιατί κέρδισε μόνο με +13 το Μαυροβούνιο. Κι ενώ αρκούσε το +15, από την ΕΟΚ υπήρξε λάθος ενημέρωση προς την ομάδα. Έξαλλες οι παίκτριες. Τι δήλωσαν κατά την άφιξη της αποστολής (vid).

Η αποστολή της Εθνικής Γυναικών επέστρεψε στη βάση της, μία μέρα μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Eurobasket. Η νίκη με 76-63 επί του Μαυροβουνίο δεν αρκούσε για τη "γαλανόλευκη", που χρειαζόταν το +16 για να τα καταφέρει. Έτσι είχε ενημερώσει η ΕΟΚ τουλάχιστον. Γιατί στην πραγματικότητα, το +15 ήταν αρκετό!
Κατά την άφιξη στη χώρα μας, οι παίκτριες του Τζώρτζη Δικαιουλάκου "ξεσπάθωσαν" εναντίον της Ομοσπονδίας που δεν φρόντισε να κάνει... καλά τη δουλειά της. Ήτοι να ενημερώσει με ακρίβεια (!) για τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μαζί, είχαν να πουν κάτι ακόμη: ότι η ΕΟΚ ήταν απούσα από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, αφού ουδείς εκ των διοικητικών βρέθηκε στο πλευρό τους, έστω για μία μέρα.

"Είμαστε πολύ απογοητευμένες. Όταν μένεις εκτός οκτάδας με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορείς παρά να έχεις αίσθημα πίκρας. Κάναμε το καθήκον μας, κερδίσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη δαιφορα στο τέλος. Είμαστε απογοητευμένες, θα μπορούσαμε να αργήσουμε κι άλλο να γυρίσουμε στην Ελλάδα", δήλωσε αρχικά η Αφροδίτη Κοσμά, η οποία συνέχισε: "Κι εμείς για 16 πόντους ξέραμε. Έγινε μία παρεξήγηση μεταξύ των ανθρώπων της Ομοσπονδίας και του προπονητικού τιμ. Σαν παίκτριες κάναμε τη δουλειά μας μέσα στο γήπεδο και το προπονητικό τιμ τη δική του, με αυτό που είχε πάρει σαν εμπιστοσύνη. Εντάξει, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο. Δεν είμαι αρμόδια. Το μυαλό μου πρέπει να είναι μέσα στο γήπεδο. Το προπονητικό τιμ έστειλε email στη FIBA για τη διαφορά και δεν πήρε απάντηση".

ADVERTISEMENT

Χατζηνικολάου: "Είμαστε συντετριμμένες"

Η Όλγα Χατζηνικολάου είχε να πει πως "σε ό,τι καταφέραμε μέχρι τώρα ήταν δικό μας, κι εννοώ τις παίκτριες, το προπονητικό τιμ και τους ανθρώπους που βρίσκονταν μαζί μας στο Eurobasket. Νιώθω πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Το ότι κάναμε πολλές ομάδες στην Ευρώπη να μιλάνε για εμάς, γι αυτό που εισέπραξαν, είναι πολύ μεγάλο παράσημο. Είμαστε πολύ στεναχωρημένες γιατί από την αρχή αυτού του ταξιδιού ήμασταν μόνοι μας. Η Ομοσπονδία όλο λέει, αλλά από πράξεις τίποτα. Σε όλη την προετοιμασία ήταν εξαφανισμένοι όλοι. Στο Eurobasket όλες οι χώρες είχαν άτομα από την εκάστοτε ομοσπονδία για συμπαράσταση. Προσπαθούσαμε να αντλήσουμε δύναμη η μία από την άλλη. Το κυριότερο ήταν ότι μάθαμε χθες (21/2), μετά τον αγώνα το πρόβλημα που υπήρχε με τη διαφορά των πόντων, αν έπρεπε να νικήσουμε με 15 ή 16 πόντους. Κανείς δεν μας ενημέρωσε γι αυτό. Θεωρώ υπεύθυνη την Ομοσπονδία. Το παιχνίδι στα τελευταία 20'' θα άλλαζε εντελώς, ίσως να μην ήμασταν εδώ και να πανηγυρίζαμε την πρόκριση. Είμαστε συντετριμμένες για όλο αυτό. Η ομάδα άξιζε πολλά περισσότερα".

Καλτσίδου: "Ξαφνικά συγκινήθηκαν όλοι"

Από την πλευρά της, η Στέλλα Καλτσίδου πρόσθεσε: "Πραγματικά νιώθω μεγάλη περηφάνια γι αυτή την ομάδα, μόνο γι αυτούς που ήταν μαζί μας. Ήταν το πιο ωραίο συναίσθημα αυτό που ένιωσα φέτος. Φυσικά δεν είμαστε με το κεφάλι κάτω. Αυτό που μας αναλογούσε και πολύ παραπάνω το πήραμε. Είμαστε καταρρακωμένες γιατί από λάθος της δικής μας χώρας χάσαμε μία ευκαιρία να είμαστε στη Βουδαπέστη και να πανηγυρίζουμε μία πρόκριση. Βλέποντας αυτή την ομάδα και αυτό που έβγαζε, τίποτα δεν θα ήταν απίθανο. Αυτό με κάνει να είμαι τρομερά απογοητευμένη και θυμωμένη. Μου στερεί το δικαίωμα να χαρώ αυτό που καταφέραμε. Παρόλ' αυτά, ό,τι και να πούμε δεν αλλάζει κάτι. Δυστυχώς για εμάς. Η Ομοσπονδία ήταν απούσα από την αρχή της προετοιμασίας. Δεν μου λέει κάτι όταν κάποιοι άνθρωποι εμφανίζονται όταν έρχεται η επιτυχία. Νομίζω πως κανείς δεν θα ασχολιόταν μαζί μας αν γυρνούσαμε πίσω πιο γρήγορα. Τώρα ξαφνικά συγκινήθηκαν όλοι. Το λέω για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις. Τα μηνύματα που πήραμε από τον κόσμο ήταν απίστευτα. Μας συγκινούσε πως μας στήριζε ο κόσμος".
Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου