ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-1

http://edoelos.blogspot.gr/

Ο Τούντορ επέλεξε τους νεοαποκτηθέντες και αυτοί τον κρέμασαν οδηγώντας τον ΠΑΟΚ σε βαριά ήττα με 3-1 από τον εξαιρετικό ΠΑΣ. Με δέκα λόγω αποβολής του Ζάιρο από το 62' ο Δικέφαλος.

Απότομη προσγείωση για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ, αφού ο εξαιρετικός ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη του έδειξε στα Γιάννινα ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το φετινό πρωτάθλημα. ΟΙ γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος και επιβλήθηκαν με 3-0 του Δικεφάλου, αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να βάλουν το... χεράκι τους, κυρίως οι νεοαποκτηθέντες του ΠΑΟΚ.
Ο Όλσεν που έκανε την... έξοδο της χρονιάς στο 5΄ δίνοντας στον Μανιά τη δυνατότητα να ανοίξει το σκορ σε μία ανύποπτη φάση, ο Σάμπο που σημείωσε απίθανο αυτογκόλ στο 52΄και ο Ζάιρο που εντελώς αδικαιολόγητα έκανε αγκωνιά και αποβλήθηκε δέκα λεπτά αργότερα. Ακόμη, σε καμία περίπτωση ο Λέοβατς δεν δικαιολόγησε την απόφαση του Τούντορ να τον επιλέξει αντί του Κίτσιου.

Αυτό δεν μειώνει, βέβαια, την προσπάθεια των γηπεδούχων που εξέθεσαν την αργή άμυνα του Δικεφάλου, ενώ παράλληλα φάνηκε για μια ακόμη φορά και το γεγονός ότι κόντρα σε κλειστές άμυνες ο Δικέφαλος δεν έχει εύκολο το γκολ. Ο ΠΑΣ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τσαβες, είχε δοκάρι στο 90', τελικά, όμως, ο Βίτορ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις μετρίασε ελάχιστα τις αρνητικές εντυπώσεις από την εικόνα που έβγαλε ο Δικέφαλος.

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Γιάχος
Γκολ: Μανιάς 4', Σάμπο (αυτογκόλ 51'), Τσάβες 75'/ Βίτορ 92'
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπεριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (Γιάκος 71'), Τσάβες (Σαπαλίδης 86'), Ακόστα, Μανιάς (Φερφελής 79')
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (Ροντρίγκες 60'), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (Μυστακίδης 70')
Κάρτες: Κάτσε 24', Σάμπο 41', Ζάιρο 45'/ Τσάβες 48', Φερφελής 87'
Αποβολές: Ζάιρο 62'
Παρακολουθήστε εδώ το live της αναμέτρησης ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-1

Γκολ ("δώρο" από τον Ολσεν) με το... καλημέρα για τον ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να σκοράρει πολύ νωρίς... Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 4' καθώς ο Όλσεν έκανε κάκιστη έξοδο ύστερα από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Μανιάς και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 6' δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, στις τάξεις του οποίου ζήτησαν παράβαση για χέρι (από τον Μπέριο) μετά από γύρισμα του Ζάιρο.
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο προσπαθώντας να ισοφαρίσει
Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 8' μετά από γύρισμα του Λέοβατς από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και δεν υπήρξε κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ εκεί για να την "σπρώξει" στα δίχτυα. Ο "Δικέφαλος" προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, ο Πέλκας στο 16' σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Γενικώς οι "ασπρόμαυροι είχαν την υπεροχή και στο πρώτο 20λεπτο η κατοχή ήταν 28%-72% υπέρ του. Στο 22΄εκτέλεσε το φάουλ ο Κάτσε, πήρε την κεφαλιά ο Ζάιρο αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ (πάντως μέχρι το 25' ο ΠΑΟΚ βρέθηκε αρκετές φορές εκτεθειμένος επηρεαζόμενος από την ψυχρολουσία του 1-0). Στο 28' ο Ολσεν μπλόκαρε το σουτ του Μανιά ενώ στο 30' ο Μακ μπήκε στην περιοχή μετά την μπαλιά του Πέλκα, σούταρε με το δεξί, αλλά με τα πόδια ο Βελλίδης έδιωξε την μπάλα.
Μεγάλη πίεση και αρκετές ευκαιρίες για τον "Δικέφαλο"
Ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει πολύ τον ΠΑΣ και βρήκε τα "πατήματά του με μπροστάρηδες τους Πέλκα, Λέοβατς και Σάμπο... Ο Πέλκας στο 31' έκανε ωραία ενέργεια αλλά ο Βελλίδης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα ενώ στο 32' ο Βίτορ έκανε τακουνάκι όμως ο Στρούνα κατάφερε πάνω στην γραμμή να διώξει. Αλλη μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 34'... Ο Τζιόλης έβγαλε τον Ρικάρντο Κόστα φάτσα με το τέρμα και ο Βελλίδης αντέδρασε έγκαιρα. Γενικώς ο "Δικέφαλος" είχε περιορίσει τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, κέρδιζε πολλά κόρνερ (οχτώ ως το 41') αλλά στο τέλος του ημιχρόνου συνέχιζε να είναι πίσω με 1-0 (στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ζάιρο τιμωρήθηκε με κίτρινη για θέατρο-βουτιά).

Με.... βοήθεια του Σάμπο το 2-0 για τον ΠΑΣ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 46' ο Μανιάς σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 51' οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων καθώς με αυτογκόλ του Σάμπο έγινε το 2-0 για τον ΠΑΣ. Ο Ιλιτς γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Σλοβάκος αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του "Δικεφάλου". Ο Ζάιρο στο 56' έκανε ωραία ενέργεια αλλά το σουτ του δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Κόκκινη στον Ζάιρο και... πιο εύκολο έργο για τους γηπεδούχους
Στο 59' μετά από λάθη στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Ακόστα σούταρε αλλά η μπάλα "πήγε" άουτ ενώ ο Ζάιρο στο 62' αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε (σήκωσε τον αγκώνα του και χτύπησε έναν αντίπαλο στον αέρα). Στο 69' το εντυπωσιακό σουτ του Πέλκα δεν είχε ευτυχή κατάληξη αφού ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ.
Τσάβες, ο "υπεύθυνος" για το 3-0
Στο 75' ο ΠΑΣ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασε στο 3-0 μετά από σουτ του Τσάβες (έπειτα από ωραία σκαφτή μπαλιά του Τζημόπουλου στην περιοχή). Κάπου εκεί όλα είχαν κριθεί... Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε και δεν προλάβαινε να αντιδράσει και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, με ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό αποτέλεσμα απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα (στο 83' ο Κωνσταντινίδης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ). Στο 91' μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το 4-0 ενώ ο Βίτορ στις καθυστερήσεις (92') έκανε το 3-1.

Ο πολυτιμότερος

Πολλοί θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο, αλλά θα επιλέξουμε τον Τζημόπουλο γιατί βοήθησε και αμυντικά και επιθετικά (με την ασίστ στον Τσάβες) σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αν και αλήθεια είναι ότι σήμερα χρήζει αποθέωσης και ο Πετράκης.

Φάση του αγώνα


ADVERTISEMENT
Χωρίς δεύτερη σκέψη το 1-0 γιατί αν δεν έμπαινε εκεί γκολ σε μία εντελώς ανύποπτη φάση τότε μπορεί να βλέπαμε ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

Μας άρεσε

Μας άρεσε η ομοιογένεια ο χαρακτήρας και το πολύ κακά μελετημένο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα. Ελάχιστες ομάδες θα περάσουν εύκολα από τους Ζωσιμάδες καθώς ο Γιάννης Πετράκης έχει φτιάξει ένα εξαιρετικό σύνολο.

Δεν μας άρεσε

Η τραγική αντίδραση Όλσεν και Σάμπο στις φάσεις των δύο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα ο ΠΑΟΚ, αν δέχεται τόσο φτηνά γκολ από ατομικά λάθη των παικτών του.

Διαιτητής

Ο Γιάχος ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι που δεν έδωσε στον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο (και ο βοηθός του ο Ακρίβος). Από εκεί και πέρα στον πειθαρχικό έλεγχο οι αποφάσεις του ήταν σε γενικές γραμμές σωστές και ειδικά οι δύο κίτρινες στον Ζάιρο.

Πηγή: Sport 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου