ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η κληρωτίδα που δεν... λυπάται τη Μάντσεστερ Σίτι

http://edoelos.blogspot.gr/Έχουν να το λένε οι «πολίτες» ότι δεν έχει υπάρξει μια σεζόν από το 2011 που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, που να μπορούν να ηρεμήσουν ενόψει της φάσης των ομίλων...

http://edoelos.blogspot.gr/Ήρθε, μεν, ξανά, η Μπάγερν Μονάχου, όμως, αυτή τη φορά με τις Βικτόρια Πλζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα έπρεπε να έχει παράπονο η Σίτι. Έκανε τέσσερις σερί νίκες επικρατώντας και των Βαυαρών στην τελευτραία αγωνιστική στο Μόναχο και πέρασε για πρώτη φορά στους «16», εκεί που επανήλθαν οι... κατάρες για τη μαύρη την τύχη των «πολιτών» όταν έπεσαν πάνω στη Μπαρτσελόνα. Η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή από την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, πλέον, για να έρθει ο αποκλεισμός με συνολικό σκορ 4-1 (2-0 στο «Etihad» και 2-1 στο «Καμπ Νόου»). 
Οι δευτεραθλητές της Πρέμιερ Λιγκ, πριν από μια τετραετία έκαναν την εμφάνισή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, έχουν αποκομίσει εμπειρίες και έχουν διαχειριστεί καταστάσεις που μόνο καλό τους έχουν κάνει, ωστόσο, κάθε φορά που προκύπτουν οι αντίπαλοι του συλλόγου από την κλήρωση της Νιόν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο... Μεγάλα ζόρια!
ADVERTISEMENT
Για φέτος, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι καλείται να αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ και απόλυτη κυρίαρχο της Ιταλίας, Γιουβέντους, την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ και καλοδουλεμένη μηχανή του Ουνάι Έμερι, Σεβίλλη, ενώ στον 4ο όμιλο, συμμετέχει και η πρωτάρα, Μπορούσια Γκλάντμπαχ.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Σίτι θα δώσει μεγάλη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ, όπως το κάνει... παραδοσιακά και μάλιστα, δίχως να θεωρείται ούτε για μια χρονιά φαβορί για ένα από τα δύο εισιτήρια για τη φάση των «16».
http://edoelos.blogspot.gr/ Το 2011, στην πρώτη σεζόν των «πολιτών» στο Τσάμπιονς Λιγκ με την σύγχρονή του μορφή, η απειρία ήταν ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο ο αγγλικός σύλλογος έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης και «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού σε όμιλο με Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι και Βιγιαρεάλ, ναι μεν συγκέντρωσε 10 βαθμούς (δύο νίκες με τους Ισπανούς, μια με τους αδιάφορους Βαυαρούς στο τέλος και μια ισοπαλία με τους «παρτενοπέι»), όμως κατέλαβε την 3η θέση. Η σεζόν αυτή θεωρήθηκε... μάθημα για τη συνέχεια, όμως οι Άγγλοι άργησαν αρκετά να το κατανοήσουν...
Η αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδος (2012-2013) βρίσκει τη Μάντσεστερ Σίτι σε ακόμα πιο δύσκολο όμιλο. Με Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Άγιαξ, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, τότε, δεν έχει καμία ελπίδα και τερματίζει τελευταία με μόλις τρεις βαθμούς που ήρθαν από τρεις ισοπαλίες. Έπειτα από αυτό το πάθημα, στο Μάντσεστερ παρακολούσαν να τους κάνει μια φορά το χατήρι η κληρωτίδα και την επόμενη σεζόν να φανεί πιο... επιεικής, όπως και έγινε κατά ένα μεγάλο ποσοστό.
Πέρυσι, μια από τα ίδια. Ξανά Μπάγερν Μονάχου στους ομίλους, ξανά Μπαρτσελόνα στην επόμενη φάση. Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε εξ αρχής... μπαστούνια, έκανε μόλις δύο νίκες απέναντι στους Πρωταθλητές Γερμανίας με ανατροπή και τη Ρόμα στο «Ολίμπικο», ενώ είχε και δύο ισοπαλίες, μια με τους «τζιαλορόσι» και μια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Η αφύπνιση, ήρθε έπειτα από τα άσχημα αποτελέσματα με τους Ρώσους που έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0 ισοφάρισαν στο πρώτο μεταξύ τους ματς, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν με τη νίκη από το «Etihad» σε μια κακή βραδιά της Σίτι, με τον Τουρέ να αποβάλλεται και τους γηπεδούχους να έχουν παράπονα από τον Έλληνα ρέφερι, Τάσο Σιδηρόπουλο.
Τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα στα δύο παιχνίδια με τους Καταλανούς στους «16», ο Τζο Χαρτ κράτησε ζωντανή την ομάδα του αποκρούοντας πέναλτι του Μέσι στο φινάλε του πρώτου ματς που ολοκληρώθηκε με σκορ 2-1 για τη Μπαρτσελόνα, όμως, παρά τη διατήρηση της ελπίδας, το 1-0 στη Βαρκελώνη έφερε ξανά αποκλεισμό. 
http://edoelos.blogspot.gr/
Πηγή: Gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου