ΓΑΙΑ ΕΝ ΕΛΕΙ

Αθλητικά Νέα επί το πλείστον και άλλα τυχόν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Live Skcorer

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ Αυτοπεποίθηση στα ύψη

Αυτοπεποίθηση στα ύψη
Οι απανωτές ήττες από Ντιναμό Ζάγκρεμπ (16/9) και Τσέλσι (19/9) ήταν απρόσμενα χτυπήματα για την Αρσεναλ. Από τη μια δυσκολίες στο Τσάμπιονς Λιγκ, από την άλλη η νιοστή φορά που απέτυχε στην προσπάθειά της να αποδείξει πως είναι σοβαρή διεκδικήτρια της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε από τους παίκτες του να αντιδράσουν. Οι «κανονιέρηδες» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προπονητή τους και οι θρίαμβοι με 2-1
στο ντέρμπι επί της Τότεναμ την περασμένη Τετάρτη (23/9) και με 5-2 επί της Λέστερ (26/9) εκτιμούνται τώρα ως η καμπή προς την άνοδο της ομάδας.
Οι νίκες δεν ήταν το μόνο που κράτησαν στις αναλύσεις τους. Η βελτίωση (κατά διαστήματα) του παιχνιδιού τους, η επιστροφή του Αλέξις Σάντσες στα γκολ και του Περ Μερτεζάκερ στην αγωνιστική δράση και η αυξανόμενη αξιοπιστία του Γουόλκοτ στο σκοράρισμα ήταν άλλα σημεία στα οποία στάθηκαν εν όψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Εμιρεϊτς» την Τρίτη για τη δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.
«Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να βελτιωθούμε, αλλά νομίζω πως θα αντιμετωπίσουμε με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση το παιχνίδι της Τρίτης με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι και την ερχόμενη αγωνιστική ενάντια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» υποστήριξε ο Περ Μερτεζάκερ και συνέχισε λέγοντας πως η αμυντική αστάθεια που έδειξαν κατά διαστήματα και κυρίως στο πρώτο μέρος τους ανησυχεί.
Αυτό που δεν ανησυχεί είναι η επιθετική παραγωγικότητα. Η Αρσεναλ κόντρα στη Λέστερ έβαλε πέντε γκολ, όσα είχε σημειώσει δηλαδή συνολικά στις προηγούμενες έξι αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ. «Ο Αλέξις Σάντσες είναι και πάλι στα καλύτερά του» τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ για τον Χιλιανό, τον πρώτο που σημειώνει χατ τρικ σε Σέριε Α, Πριμέρα Ντιβισιόν και Πρέμιερ Λιγκ.
Τα τρία τέρματά του στις «αλεπούδες» ήταν και τα πρώτα του στη σεζόν. «Τώρα θα ανθίσει και θα πετύχει περισσότερα και πιο σημαντικά γκολ» προέβλεψε ο Θίο Γουόλκοτ, που προορίζεται για τη θέση του σέντερ φορ ελέω και της απουσίας του τιμωρημένου Ολιβιέ Ζιρού. «Ηταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου μετά τον τραυματισμό (σ.σ. πέρυσι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω χτυπήματος στο γόνατο)» είπε ο ίδιος, που έχει σημειώσει 12 γκολ στις 13 έσχατες παρουσίες του στο αρχικό σχήμα των Λονδρέζων.
Η Αρσεναλ ενάντια στον Ολυμπιακό είναι πιθανό να έχει τον κεντρικό μέσο Φρανσίς Κοκελέν που αναρρώνει από τραυματισμό, ενώ θα μείνει εκτός ο κεντρικός μέσος Ματιέ Φλαμίνι που προστίθεται στις απουσίες των χαφ Γουίλσιρ, Ροσίτσκι και του φορ Γουέλμπεκ. Διαθέσιμος μετά την τιμωρία του ο σέντερ μπακ Γκαμπριέλ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου